21 Μαΐου 2012

Μπισκοτάκια βουτύρου

Μπισκοτάκια νόστιμα, αφράτα και κυρίως σπιτικά! Χρησιμοποιήστε φόρμες ανάλογα με την εποχή και το λόγο που θέλετε να φτιάξετε τα μπισκοτάκια.


Υλικά

• 1 κούπα βούτυρο

• 1 κούπα ζάχαρη άχνη

• 1 αυγό

• 2 βανίλιες και άλλα αρωματικά

• ½ κ.γ. baking powder

• ½ κούπα corn flour

• 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις



Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο να γίνει κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, τα αυγά και χτυπάμε ακόμα περισσότερο και τέλος όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Γενικά, χτυπάμε πολύ και ζυμώνουμε πολύ.

2. Χωρίζουμε σε μπαλίτσες, ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο κάθε μπαλίτσα και κόβουμε με φόρμες. Τις υπόλοιπες μπαλίτσες τις κρατάμε στο ψυγείο τυλιγμένες σε μεμβράνη.

3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο, στη μεσαία σχάρα, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προσοχή γιατί σπάνε πολύ εύκολα!




Σημείωση: Όμορφες φόρμες για κάθε εποχή μπορείτε να βρείτε στο http://www.realshop.gr/, όπως για παράδειγμα αυτές https://www.realshop.gr/Product/213/Page/66/el/



.